Onze werkwijze

Het is persoonlijk, het blijft hangen, het is maatwerk én het werkt.

Als drijvende kracht achter Spinoza, stel ik me graag aan u voor.

Mijn naam is Antoinette Kuijken.

Na de afronding van mijn studie in 1999 van Marketing & Communicatie en diverse management en communicatie trainingen, heb ik een brede werkervaring opgedaan in de Werving en Selectie branche in de functie van onder meer Consultant, Vestigingsmanager en Trainer/Coach.
Individueel gefunctioneerd maar ook leiding gegeven aan zowel grote als kleine teams en daarmee ook zelf aan het roer gestaan van vele veranderprocessen binnen de diverse organisaties.

Al deze prachtige ervaringen gebruik ik nu dagelijks in mijn trainingen.
Door mijn open blik, empathisch vermogen en doortastendheid, kan ik me goed inleven in de praktijk.
Dit heeft uiteindelijk geleid tot het oprichten van “Spinoza”

Een gedreven, enthousiaste en energieke persoon met een duidelijk doel voor ogen en waarbij ik altijd op zoek ben naar nieuwe kansen en uitdagingen.
Kansen en uitdagingen op vlak van verbinden en verbeteren resulterend in een meer efficiënte samenwerking. “Optimaal samenwerken” en daarmee het maximale halen uit uw organisatie, is nagenoeg altijd de sleutel tot succes.

De maatschappij van nu vraagt om authenticiteit en transparantie met een eerlijke en efficiënte communicatie.
Omarm samen met Spinoza deze nieuwe tijd en positioneer uw bedrijf en uw medewerkers op een doelgerichte, daadkrachtige en duidelijke wijze. Dit zodat zij “maximaal bezig kunnen zijn met hun “core” taken en verantwoordelijkheden.
Deze waarvoor u ze aangenomen heeft en waar zij goed in zijn.

Antoinette

Onze werkwijze

Bij Spinoza werken we in onze trainingen volgens de methodiek van Lumina Spark; een innovatief instrument waarin nieuwe technologie en psychologische inzichten zijn toegepast. Lumina Spark is een persoonlijkheidsmeting en geen type-indicator. Geen stereotypering, maar een krachtige uitnodiging tot persoonlijke ontwikkeling.

Lumina Spark is gebaseerd op het onderzoeksparadigma van de “Big Five”, waarbij persoonlijkheden omschreven worden in vijf dimensies, in combinatie met het beste van Carl Jung; grondlegger van de analytische psychologie. Met een online vragenlijst wordt ieders persoonlijkheid op vierentwintig verschillende eigenschappen gemeten. Deze leiden naar acht verschillende aspecten en vier kleuren. De meting vormt de basis van de Lumina Spark profielschets waarin ieders kwaliteiten en mogelijke beperkingen staan.

Vervolgens wordt er op drie niveaus beschreven hoe ieder persoon zich gedraagt en reageert in verschillende omstandigheden; instinctief, bij normale dagelijkse belasting en onder hoge druk. De vierentwintig eigenschappen en acht aspecten worden vervolgens per persona weergegeven in uw persoonlijke mandala en tevens vertaald naar vier verschillende kleuren. Deze informatie biedt inzichten waarop in de trainingen op interactieve wijze diep ingegaan wordt.

Het is persoonlijk, het blijft hangen, het is maatwerk en het werkt.

Waarom Lumina Spark? Het geeft antwoorden op kernvragen in een organisatie:

  • Hoe kan ik het zelfbewustzijn van mensen vergroten
  • Hoe kan ik de kwaliteit van werkrelaties vergroten?
  • Wat kan ik doen om de betrokkenheid van onze mensen te maximaliseren?
  • Hoe kan ik mensen aansporen om hun persoonlijke en professionele ontwikkeling te omarmen?
  • Hoe zorg ik ervoor dat iedereen vaardig is in het ‘afstemmen’ op de ander, zodat ze beter inspelen op elkaars communicatie behoeften?
Contacteer ons
Over mij

Spinoza Training & Coaching
Antoinette Kuijken

Adres

Voermansstraat 48
3920 Lommel België

Contact

+31 (0)6 54 97 65 61
a.kuijken@spinoza-spark.com